Monday, 28 November 2011

BEWARE WITH LOVE BITE !


        
HEY KAWAN ! hah ! kenal dekat dengan EN.LOVE BITE ? atau lebih di kenali dengan PN.GIGITAN CINTA ;3 elehhh , buat2 tidak kenal lagi . memang famous benda2 ni kalau dalam hidup dalam alam percintaan . aku bukan sepa-sepa juga kn maw larang korang buat ? so ikut suka korang la . buat , buat juga tapi ! hah ada tapi juga korang kena tahu buat love ni juga adalah penyakit ! first memang la nama dia love bite tapi lama-lama love bite tu bite diri korang balik . aku bukan takut2 kn korang tapi benda ni suda banyak kali jadi . baru2 aku ada tebaca dekat paper *BERITA HARIAN* seorang perempuan dekat US minta boyfriend dia buat love bite , so boyfriend dia buat la suda kena bagi green light kn *mana ada lelaki yang tolak kn* lepas berapa minggu love bite tu tidak pandai hilang malah love bite tu makin membesar . lepas 1 bulan love bite tu tidak hilang juga so dia nekad bawa jumpa doctor , lepas buat check up doctor mengesahkn love bite tu bukan lagi love bite benda tu suda merebak menjadi CANCER ! 
SO KORANG MASIH MAW BUAT LOVE BITE JUGA ? HAH ! SUKA HATI LA . AKU TIDAK LARANG AND AKU TIDAK JUGA GALAKKAN ! 
TENGOK GAMBAR DEKAT BAWAH NI .                                   
TENGOK TEMAN YANG KENA MARK TU .   LOVE BITE YANG AKAN MEMBITE KN DIRI BALIK .SO BEWARE BABYYYY !                              
                                                                                                                                 

Sunday, 27 November 2011

DIARY SEORANG ISTERI ;')


Aduh...sakitnyer. ..isk.... . aduuh....Bang sakit nye tak tahan saya" keluh Nisa pada suaminya Zakri.
"Apelah awak nie....lama sangat nak bersalin dah berjam-jam dah tak keluar-keluar juga. Penat dah saya tunggu. Nih mesti ader benda yang tak elok awak buat , itu lah sebab lambat keluar budak tu banyak dosa la tu" rungut Zakri pd Nisa.

Nisa hanya diam dan menahan sakit nak beranak, hampir 1 jam Nisa dalam bilik bersalin tapi baby tak keluar juga. Sebak hati Nisa bila Zakri berkata begitu. Sejak mengandung ada sahaja yang tidak kena dihati Zakri terhadapnya. Seakan-akan membenci Nisa dan anak yang dikandungnya. Jururawat datang memeriksa dan kemudian bergegas memanggil Doktor Johari. Doktor Johari (Doktor Peribadi) datang dan bergegas menyediakan keperluan menyambut kelahiran. Nisa hanya mendiamkan diri menahan sakit dan air mata meleleh panas dipipi bukan disebabkan takut atau sakit tapi rungutan Zakri tadi. Doktor Johari menyuruh Nisa meneran ...."Come on Nisa u can do it...once more...." Kata ransang Doktor Johari itu membuatkan Nisa bertenaga dan sekali teran sahaja kepala baby sudah keluar..."Good mummy" kata Doktor Johari selepas menyambut baby yang keluar itu.

Tiba-tiba Nisa terasa sakit lagi dan Nisa meneran untuk kali kedua dan keluar seorang lagi baby, kembar rupanya. "Nisa u got twin, boy and girl, putih macam mummy dia" kata Doktor Johari memuji Nisa. "Tahniah Zakri,it's a twin" Doktor Johari mengucapkan tahniah kepada Zakri. Zakri hanya mendiamkan diri setelah menyaksikan kelahiran anak pertamanya, kembar pulak. Memang Doktor Johari itu menyuruhnya melihat bagaimana keadaan kelahiran anaknya. Baby boy dan girl Nisa namakan Mohammad Danial dan Nur Dania.Nisa berasa lega... tapi Nisa masih lagi teringat kata-kata Zakri padanya sebentar tadi. Terlalu banyak kata-kata yang membuat Nisa selalu kecil hati .

Tapi Nisa tahankan sahaja. Nisa tahu kalau Nisa mengadu pada emak, Nisa akan dimarahi semula. Jadi Nisa hanya diam dan memendam rasa. Danial dan Dania diletakkan di nursery di Hospital itu sementara menanti Nisa berehat kemudian dapatlah Nisa menyusukan Danial dan Dania. Comel sungguh kembar Nisa. Nisa termenung dan otak fikirannya menerbang kembali detik-detik semasa Nisa mengandungkan kandungannya, Zakri selalu memarahi Nisa, ada sahaja yang tidak kena. Kata Nisa yang bukan-bukan, gila, ada sahaja tuduhan yang tidak masuk akal semuanya dihamburkan pada Nisa.

Tak sanggup Nisa hadapi semua itu tapi demi kandungannya, Nisa kuatkan semangat dan pendirian Nisa.
Ingat lagi waktu Nisa mula mengandung Zakri tak percaya Nisa mengandung anak dia, dua kali dia membuat pemeriksaan Antenatal samada Nisa mengandung.Zakri ragu anak dalam kandungan Nisa. Dia tak boleh terima baru tiga bulan kahwin dah mengandung.. .Nisa dah 2 bulan...Nisa cuma kosong selama sebulan selepas berkahwin. Nisa tak tau nak cakap apa.

Nisa balik rumah dalam kesedihan. Pada mulanya Nisa gembira bila mengandung tapi sebaliknya pula yg terjadi. Perasaan hati Nisa bangga Nisa dapat memberi zuriat kepada Zakri. Tapi apa yang Nisa dapat hanyalah tuduhan yang tak pernah terlintas di otak jemala Nisa. "Kenapa abang berlainan sekarang ni, tak macam dulu pelembut, suka berjenaka, ni tak asyik nak cari salah Nisa sahaja. Nape Bang?"soal Nisa pada Zakri .

"Kaulah penyebabnya. Tak yah nak tunjuk baik plak" Zakri menempelak Nisa "Jantan mana yang kau layan kat opis kau tu" sergah Zakri lagi. "Abg syak Nisa ngan lelaki lain ke? Kenapa Abg syak yg bukan-bukan, Nisakan isteri Abang yang sah tak kanNisa nak buat jahat ngan orang lain pulak Bang"? terang Nisa pada Zakri. "ALLAH dah bagi kita rezeki awal,tak baik cakap cam tu. Itu semua kehendak ALLAH" Nisa senyum dan menghampiri sambil memeluk badan suaminya tetapi Zakri meleraikan pelukan Nisa dengan kasar sehingga Nisa hampir tersungkur. Nisa menangis dan sedih. Zakri buat tak tahu sahaja. Deraian airmata Nisa semakin laju.

Nisa hanya mampu menangis. Terasa dada .Nisa sakit menahan semua tohmahan dari Zakri, suaminya yang sah. "Woi, benda-benda tu bole terjadilah Nisa, kawan baik ngan bini sendiri, suami sendiri, bapak ngan anak, hah emak ngan menantu pun bole jadi tau apatah lagi macam kau nie, tau tak. Tu dulu kawan kau lama tu yang satu opis ngan kau tu, Farid, bukan main baik lagi budak tu" marah Zakri. "Entah-entah keturunan kau, darah daging kau pun tak senonoh.... heee teruk. Nasib aku la dapat bini cam engkau ni"kutuk Zakri lagi pada Nisa. "Bawa mengucap Bang, jangan tuduh saya yang bukan-bukan saya bukan perempuan tak tentu arah walaupun saya menumpang keluarga ni , saya bukan jenis macam tu saya tau akan halal haram, hukum hakam agama.

"Walaupun saya tak tau asal usul keluarga kandung saya, saya bersyukur dan berterima kasih pada emak kerana jaga saya dari kecil dah macam darah daging saya sendiri" kata Nisa pada Zakri. "Tapi Abang tak boleh hina keluarga kandung saya walaupun saya tak pernah tengok muka ayah dan mak kandung saya. Mereka lahirkan saya kedunia,"ucap Nisa sambil menangis.

Semenjak kejadian itu Nisa terpaksa mengikut Zakri ke tempat kerjanya apabila habis waktu kerja. Nisa berehat di Surau tempat Zakri bekerja. Zakri bekerja di salah sebuah Pusat membeli belah dan kerjanya mengikut shif.Kalau Zakri shif malam terpaksalah Nisa menunggu Zakri sehingga pukul 10.30 malam - 11.30 malam sehingga habis Pusat membeli belah itu tamat waktu perniagaannya. Nisa terpaksa berbohong pada emak dan keluarga lain dengan mengatakan Nisa buat overtime di pejabat. Nisa terpaksa berbuat demikian kerana tidak mahu dikata-kata dan dituduh lagi. Dengan keadaan perut semakin membesar Nisa gagahkan juga.

Tetapi kadangkala Zakri tidak menjemput Nisa di tempat kerja terpaksalah Nisa menaiki bas. Begitulah Nisa sehinggalah Nisa hampir pada waktu bersalin Nisa. Ka.2
Accept: text/html,application/xhtml xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip, deflate
Accept-Charset: ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Connection: keep-alive
Referer: http://www.premierleague.com/page/Home/0,,12306,00.html
If-Modified-Since: Wed, 15 Nov 1995 04:5 firaun la, perempuan tak sedar dirilah, tak layak jadi isterilah, menyusahkan macam-macam kata nista dilemparkan pada Nisa.

Nisa tambah sedih mengenangkan diri Nisa, ngadu kat emak takut dimarahi pula...bila Nisa balik ke rumah, mereka berdua akan berlakun yang mereka tidak bergaduh...Nisa sedaya upaya tidak mahu menunjukkan yang masalah melanda perkahwinannya. Kasihan Nisa...dalam keadaan yang begitu Nisa masih mampu bertahan, masih kuat lagi emosinya. Satu hari Zakri dalam keadaan marah telah menarik rambut Nisa dan menghantukkan kepala Nisa ke dinding...Nisa hanya mampu menangis dan menanggung kesakitan gara-gara Nisa nak pergi ke rumah Mak Usu Nisa yang ingin mengahwinkan anaknya di Tanjung Karang. Emak Nisa dah seminggu pergi ke sana untuk menolong.

Hari dah mula petang jadi Nisa mendesak agar bertolak cepat kerana kalau hari malam nanti bahaya , "Kita nak jalan jauh ni Bang. Biarlah kita pergi awal sikit bolehlah tolong apa yang patut. Masa nilah kita nak membalas pertolongan mereka, ingat tak masa kita kahwin mereka bekerja keras kan "kata Nisa pada Zakri. Zakri ketika itu sedang berehat menonton. "Bang dengar tak ni, lagi pun hari dah mula gelap,takut plak hujan nanti"desak Nisa lagi. Tiba-tiba Zakri bangun dan mukanya bengis memandang Nisa "Kau tahu aku penatkan, tak boleh tunggu ker,suka hati aku lah nak pegi malam ke siang ke tak pegi langsung ker"marah Zakri. "Itu Nisa tau, Abang dah berehat dari pagi tadi Bang masih penat lagi, Nisa cuma nak ingatkan Abang aja"Nisa memberitahu Zakri. Zakri datang pada Nisa dan direntapnya rambut Nisa dan di hantukkannya kepala Nisa kedinding.

Nisa tak dapat buat apa. YA ALLAH sanggup Zakri berbuat demikian...terasa kebas kepala Nisa dan mula membengkak. Pening kepala Nisa dibuatnya. "YA ALLAH kau kuatkan iman aku YA ALLAH, lindungilah aku dan kandungan aku dari bahaya YA ALLAH" doa Nisa dalam hatinya. Nisa memencilkan diri Nisa disudut dinding dan menangis.Zakri kemudian duduk diam. Nisa rasa kepala Nisa macam nak pecah. Kebas masih lagi dan embengkak.. .berdenyut2. .."Bang, Nisa minta maaf jika Nisa membuat Abang marah" Nisa memohon maaf pada Zakri sambil teresak-esak.

Treet,Treet, Treet, Treet....bunyi handphone Zakri. "Sapa plak nie sebok je....."Rungut Zakri yang tengah sibuk berborak dengan kawan-kawan di salah sebuah caf?. "Hoi, Encik Zakri, bini ko kat wad tak gi jengok ke, apa punya laki ko nie? sindir Azlan, kawan pejabat Zakri. "Alah, dia sihat je kat wad tu, makan tanggung berak cangkung, ha,ha,ha"gelak Zakri dan kawan-kawan lain. Azlan cuma berdiam diri. "Senangnya hidup Zakri nie tak ader risau langsung pasal bini dia"cetus hati Azlan.

"Akulah kalau bini aku masuk wad bersalin aku sentiasa dok sebelah dia tau...mereka perlukan kita masa tu...nyawa mereka dihujung tanduk semata-mata nak melahirkan zuriat yang dari darah daging engkau tau, cuba fikir sikit" Azlan mengingatkan Zakri. "Iyelah, Lan, lagipun Nisa dah bersalin, selamat dah, sekarang tengah berehat laaa, apa aku nak risau lagi" jawab Zakri selamba. "Suka hati kau lah, tapi kalau ader apa-apa nanti kau jangan menyesal Zakri, sesal tak sudah nanti" kata Azlan lagi.

Treet, Treet, Treet....bunyi handphone Zakri. "Hello Zakri speaking" jawab Zakri. "Hello Zakri, Doktor Johari sini, ade masalahlah Zakri, pasal Nisa, datang segera ke hospital ye Zakri, Nisa tidak sedarkan diri........ ."panggilan kecemasan dari Doktor Johari "Iye ke, teruk ke dia Johari , okay I atang"...tuttttttt . Zakri menamatkan perbualannya dengan Doktor Johari. "Lan. Kau kut aku, Nisa tak sedar diri ..."ajak Zakri pada Lan. "Hah, tadi kau kata bini kau sihat"tanya Lan pada Zakri. "Alah jom ler cepat" desak Zakri.

"Zakri, kami tak dapat selamatkan Nisa, Nisa mengalami pendarahan otak yang serius, sebelum nie pernah tak Nisa jatuh atau...terhantuk kuat cause sebelah kanan kepalanya kelihatan bengkak dan ada tanda lebam. Mungkin kesan dah lama? tanya Doktor Johari dengan serius dan ingin penjelasan Zakri. Zakri hanya mendiamkan diri. Automatik otak Zakri teringat yang dia pernah menarik rambut Nisa dan menghantukkan kepala Nisa kedinding sekuatnya... dan selepas kejadian itu Zakri tidak pernah pun membawa Nisa ke Klinik untuk membuat pemeriksaan kepalanya dan semenjak kejadian itu Nisa sering sakit kepala yang teruk ...tapi Zakri tidak pernah mengendahkan kesakitan Nisa....baginya Nisa mengada-ngada ..saja buat sakit untuk minta simpati...tetapi sebaliknya.. ...Zakri hanya diam...."YA ALLAH apa aku dah buat" rasa bersalah membuat dirinya rasa menggigil...

"Doktor Zainal yang merawat Nisa kerana Nisa mengadu sakit kepala sewaktu Nisa memberi susu pada kembarnya di Nursery, sakit yang amat sangat katanya so Doktor Zainal membawa Nisa ke Lab untuk membuat scanning di kepalanya dan confirm otaknya ada darah beku tapi malangnya ia sudah ditahap yang kritikal, kami tak mampu lakukan apa-apa kerana Nisa tidak mahu di operation sebelum meminta izin dari kau Zakri, Nisa telah pergi dulu dengan tenang.Permintaan terakhir Nisa, Nisa minta kau membaca diarinya. I'm really sorry Zakri. ALLAH berkuasa Zakri kita tak dapat menghalangnya" kata Doktor Johari lalu memberikan Zakri sebuah diari yang berbalut kemas dengan kain lampin baby yang masih baru.

Zakri mengambil diari itu dan membuka setiap lembaran diari Nisa, setiap lembaran tertulis rapi tulisan Nisa dan peristiwa yang berlaku pada Nisa pada setiap hari , Zakri membacanya sepintas dan nyata keluhan,kesakitan segala luahan rasa Nisa semuanya tertera di iarinya. Dan Zakri dapati setiap peristiwa itu semuanya perlakuan buruk Zakri terhadap Nisa..."YA ALLAH kenapa aku buat Nisa begini" terdetik hati Zakri selepas membaca tiap lembaran diari Nisa. Dan terpandang oleh Zakri mukasurat akhir lembaran diari yang ditanda dengan bunga ros merah yang telah kering....membuat Zakri tertarik untuk membacanya.. . Untuk suami Nisa yang tersayang, I LOVE U Bang... "SELAMAT HARI ULANG TAHUN PERKAHWINAN YANG PERTAMA"

Assalamualaikum.
Abang,
Ingat tak bunga Ros merah ni, Abang berikan pada Nisa sewaktu mula mengenali Abang. Lama Nisa simpan bunga tu Bang...Bunga inilah lambang bermulanya perkenalan Nisa dengan Abang. Nisa benar-benar menyayangi Abang. Nisa menyimpan setiap hadiah yang abang bagi pada Nisa. Abang tak pernah tahu kan ... Itulah salah satu buktinya betapa sayangnya Nisa.. Terlebih dahulu Nisa ingin sangat dengar Abang panggil Nisa AYANG seperti kita baru kahwin...Abang panggil Nisa AYANG...terasa diri dimanja bila Abang panggil Nisa cam tu...walaupun Nisa dapat merasa panggilan AYANG itu seketika sahaja. Abang dah banyak berubah. Perkataan AYANG telah hilang dan tidak kedengaran untuk Nisa lagi. Kenapa? Bencikah Abang pada Nisa? Abang...mukasurat nie khas utk Abang. Bacalah semoga Abang tahu sayangnya Nisa pada Abang. Abang ingatkan hari nie hari ulangtahun perkahwinan kita yang pertama dan Nisa hadiahkan Abang....... Danial dan Dania. Untuk Nisa tak perlulah Abang bagi kerana tak ada apa yang Nisa inginkan melainkan kasih sayang Abang pada Nisa. Nisa akan pergi mencari ketenangan dan kedamaian untuk diri Nisa. Nisa pergi untuk menemui NYA.
Nisa harap Abang akan menjaga Danial dan Dania dengan baik dan jangan sekali-kali sakiti mereka. Danial dan Dania tak tahu apa-apa. Itulah hadiah paling berharga dari diri Nisa dan mereka adalah darah daging Abang. Jangan seksa mereka. Abang boleh seksa Nisa tapi bukan mereka. Sayangilah mereka...Nisa ingin mengatakan bahawa Nisa tak ada hubungan dengan sesiapa melainkan Abang sahaja di hati Nisa. Jiwa dan raga Nisa hanya untuk Abang seorang. Terima kasih kerana Abang sudi mengahwini Nisa walaupun Nisa in cuma menumpang kasih disebuah keluarga yang menjaga Nisa dari kecil hinggalah Nisa bertemu dengan Abang dan berkahwin. Nisa harap Abang tidak akan mensia-siakan kembar kita dan Nisa tidak mahu mereka mengikut jejak kehidupan Nisa yang malangkerana menumpang kasih dari keluarga yang bukan dari darah daging nisa....tapi Nisa bersyukur kerana dapat mengecapi kasih sayang sepenuhnya dari keluarga ini. Nisa harap sangat Abang akan sentiasa memberitahu pada kembar kita yang Nisa ibunya akan sentiasa bersama disamping kembar kita, walau pun Nisa tak dapat membelai dan hanya seketika sahaja dapat mengenyangkan kembar kita dengan air susu Nisa. Berjanji pada Nisa dan ingat DANIAL dan DANIA adalah darah daging abang...Ampunkan Nisa dan halalkan segala makan minum Nisa selama setahun kita bersama. Sekiranya Abang tidak sudi menerima Danial dan Dania berilah pada emak Nisa supaya emak menjaga kembar kita dan segala perbelanjaan Nisa dah buat nama emak untuk KWSP Nisa. Biarlah emak menjaga kembar kita sekurang-kurang terubat juga rindu emak sekeluarga pada Nisa nanti bila memandang kembar kita. Comel anak kita bang..Dania mengikut raut muka Abang...sejuk kata orang dan Nisa yakin mesti Danial akan mengikut iras raut wajah Nisa...Ibunya. ..sejuk perut Nisa mengandungkan mereka. Inilah peninggalan Nisa untuk Abang. Semoga Abang masih sudi menyayangi dan mengingati walaupun Nisa sudah tiada disisi Abang dan kembar kita.
Wassalam.

Salam terakhir dari Nisa Untuk Abang dan semua.
Doakan Nisa.
Ikhlas dari
Nur Nisa


Sabarlah Zakri, ALLAH maha berkuasa. Kuatkan semangat kau, kau masih ada Danial dan Dania" pujuk Azlan. Zakri hanya tunduk membisu. YA ALLAH,Nisa maafkan Abg Nisa. Zakri longlai dan diari ditangannya terlepas, sekeping gambar dihari pernikahan antara Zakri dan Nisa jatuh dikakinya dan Zakri mengambilnya. Belakang gambar itu tertulis "HARI YANG PALING GEMBIRA DAN BAHAGIA BUAT NISA DAN SEKELUARGA. NISA DISAMPING SUAMI TERCINTA SELEPAS DIIJABKABULKAN. SEMOGA KEGEMBIRAAN DAN KEBAHAGIAAN AKAN MENYELUBUNGI DIRI NISA DAN KELUARGA NISA HINGGA KEAKHIR HAYAT NISA.

Zakri terjelepuk dilantai dan berjuta penyesalan merangkumi seluruh tubuhnya. Zakri seakan orang hilang akal. Satu demi satu setiap perlakuannya terhadap isterinya Nisa seperti terakam dalam kotak otaknya...setiap perbuatannya. ..seperti wayang jelas terpampang.. . kenapalah sampai begini jadinya...kejamnya aku...Nisa, Nisa, Nisa maafkan Abang Nisa. Sewakt jenazah Nisa tiba dirumah suasana amat memilukan. Zakri tidak terdaya untuk melihat keluarga Nisa yang begitu sedih atas pemergian Nisa. Namun emak Nisa begitu tabah dan redha. Danial dan Dania sentiasa di dalam pangkuan neneknya.Saat akhir untuk melihat Jenazah Nisa, Zakri lihat muka Nisa tenang bersih dan Zakri kucup dahi Nisa buat kali terakhir seakan-akan lirik mata Nisa mengikuti wajah Zakri.

"Nisa Abang minta ampun dan maaf" bisik Zakri perlahan pada telinga Nisa sambil menangis dengan berjuta penyesalan menimpa-nimpa dirinya. Apabila Zakri meletakkan kembar disisi ibunya mereka diam dari tangisan dan tangan dari bedungan terkeluar seolah-olah mengusapi pipi ibu mereka buat kali terakhir dan terlihat oleh Zakri ada titisan airmata bergenang di tepi mata Nisa. Meleleh perlahan-lahan bila kembar itu diangkat oleh Zakri. Kembar menangis semula setelah diangkat oleh Zakri dan diberikan kepada neneknya.

Jenazah Nisa dibawa ke pusara dan ramai yang mengiringinya termasuklah kembar bersama. Walaupun kembar tidak tahu apa-apa tapi biarlah kembar mengiringi pemergian Nisa, Ibu mereka yang melahirkan mereka. Amat sedih ketika itu.. Zakri tidak mampu berkata apa-apa melainkan menangisi pemergian Nisa yang selama ini merana atas perbuatannya. Dan akhirnya Jenazah Nisa selamat dikebumikan. Satu persatu orang ramai meninggalkan kawasan pusara dan akhirnya tinggallah Zakri keseorangan di pusara Nisa yang merah tanahnya...meratapi pilu, berderai airmata dengan jutaan penyesalan ...YA ALLAH , kuatkan hambamu ini YA ALLAH.

Hanya KAU sahaja yang mengetahui dosa aku pada Nisa....ampunkan aku YA ALLAH....akhirnya Zakri terlelap disisi pusara Nisa bermimpikan oleh Zakri,Nisa datang mencium tangan, mengucup dahi dan memeluk Zakri dengan lembut mulus. Zakri melihat Nisa tenang dan jelas kegembiraan terpancar dimuka Nisa Putih bersih. Nisa, Nisa, Nisa nak kemana Nisa, Nisa, Nisaaaaaa. Zakri terjaga dari lenanya. Terngiang-ngiang suara kembar menangis.

"YA ALLAH ,Zakri,Zakri bangun Zakri...dan hampir senja ni, mari kita balik, kenapa kau tidur kat sini Zakri?" tegur abang long , abang ipar Zakri. Dari jauh Zakri lihat emak dan kakak ipar mengendung kembar. Mereka menangis. Zakri berlari menuju ke arah kembarnya dan mengusap-usap ubun-ubun anak kembar dan secara automatik kembarnya diam dari menangis. "Danial, Dania anak ayah, ayah akan menjagamu nak...kaulah penyambung zuriat, darah daging ayah... emak, abang dan kakak ipar Zakri tersedu hiba dan mereka berlalu lemah meninggalkan pusara Nisa....  

*CERITA DEKAT ATAS NI AKU DAPAT DARI FACEBOOK . PANJANG SUNGGUH CERPEN INI JADI TERPAKSA LAH BUAT JALAN SINGKAT COPY .*

REUPLOAD FROM FACEBOOK !


                                              
actually gambar-gambar dekat bawah ni aku upload dekat facebook saja maw share dengan korang , mana la tahu ada yg tidak tahu pasal facebook aku .






ni yang paling comel . haha . ayish . orang yg aku syg . bakal-bakal jadi pujaan hati perempuan ni kalau besar . confirm !

BAJU DARI MAMA AZWAN !


comel kn baju tu ? *HARD ROCK CAFE KUALA LUMPUR* mama azwan yang belikan masa dia dekat KL. thanks unty . kena ingat juga girlfriend c azwan sini . hihi . 


Saturday, 26 November 2011

SOMETIMES ITS OKAY TO BE FOLLOWER !



hey , lama tidak post kn ? sorry kawan ! aku busy skit dengan azwan . mama dia pegi KL so aku yang kawan kn dia dekat rumah , masak dekat rumah , bersihkan rumah . mama dia suru jaga anak kesayangan dia si azwan tu . comel mama dia . baik lagi cukup pakej untuk dijadikan mama mertua *haha , malu i* theeeth ! lari tajuk suda . okay cepat buat muka serius korang ! kita balik kepada tajuk sebenar *FOLLOWER* dalam berapa hari aku tidak buka blog semakin beranak pinak follower2 aku . thanks . sayang korang ! time aku bagi tinggal blog aku sendiri2 follower aku masih 23 . sekali tadi aku buka 32 suda . omg ! follow banyak2 lagi k ? insyallah kejap lagi aku follow blog korang satu2 k ? again thanks ! 


Thursday, 24 November 2011

GADIS SEPERTI AKU .


ENTRY DI BAWAH ADALAH REPLY KEPADA LAGU LELAKI SEPERTI AKU .

memang takkan ada gadis seperti aku tapi yang lebih baik banyak , memang takkan ada gadis sehebat aku tapi yang lebih hebat banyak! maka tak perlu kau susah hati banyak lagi gadis yang boleh kau pilih untuk kau jadikan pasangan kau , memamng takkan ada gadis sesexy aku tapi yang lebih sexy banyak . memang takkan ada gadis secomel aku tapi yang lebih comel banyak , maka tak perlu pujuk rayu itu , jangan sampai kau rendah kn dirimu memaksa aku untuk jadi kekasih mu . oh baby baby jangan kau marah aku tolak cinta mu , aku tahu kamu kaya baik budi bahasa pasti akan ada gadis yang suka . oh baby jangan kau dendam sebab ku enggan bercinta aku mahu tapi bukan dengan mu , ku suda ada satu kekasih yang menunggu . ceritanya ku ingin belajar setia , makanya dari itu kau jangan memaksa sebab memang aku takkan mendua . no ! oh baby jangan kau marah sebab ku tolak ku tahu kamu kaya baik budi bahasa pasti akan ada gadis yang suka . ohh baby jangan kau dendam sebab ku enggan bercinta aku maw tapi bukan dengan mu , ku suda ada kekasih yang menunggu .


FARA PAKAI TUDUNG !

HEYYY BLOGGER!
HAH! SEBELUM MULAKN CERITA KORANG TENGOK GAMBAR AKU DEKAT BAWAH NI DULU ! CEPAT TURUN BAWAH SKIT ;3




COMELKN ? haha . 
insyaallah kalau hati aku suda terbuka pakai tudung aku pakai k ? 
dalam islam tiada paksaan. 

Wednesday, 23 November 2011

*JANGAN MUNTAH* ENTRY PASAL CINTA LAGI !


8 TANDA LALU LINTAS CINTA!

-percintaan sebenarnya boleh diibaratkan seperti kita berada di jalan raya. sepanjang perjalanan kamu mesti akan nampak tanda lalu lintas peringatan untuk kita lebih berhati-hati supaya tidak berlaku kejadian yang tidak diingini . begitu jugalah percintaan ni ! hihi . so korang kena la ikut peraturan dekat bawah ni :

DILARANG U-TURN :

-sekiranya sudah putus sebaliknya jangan berpatah balik . buat sakit hati sahaja . yakinlah kamu akan dapat bertemu dengan pengganti yang lebih baik darinya .

JALAN DUA HALA :

-komunikasi dalam bercinta harus ada dua arah. jangan hanya dimonopoli oleh satu pihak bersuara maka satu pihak lagi cubalah untuk jadi pendengar yang setia . begitulah berlaku sebaliknya.

SEDANG DALAM PEMBINAAN :

-hubungan kamu dan dia baru sahaja dibaik pulih , dengan proses persefahaman semula. laluilah jalan ini terus tetapi secara perlahan-lahan . jangan terlalu memaksa dan terdesak . jangan ungkit lagi masalah lama dan mulakan kehidupan baru.

PEJALAN KAKI :

-biarkan si dia belalu dan jangan terlalu mengharap padanya . mungkin dia belum lagi ada rasa untuk bercinta . bamyak lagi jalan lain yang boleh di ikuti !

JALAN BENGKANG BENGKOK :

-perjalanan hubungan kamu dan dia msih jauh lagi dan penuh liku . jangan mudah tidak menepati janji 

JALAN SEMPIT :

-ini harus berhati-hati , kamu dan dia semakin melalui jalan sempit . andainya tidak bertolak ansur pasti akan menghadapi bencana . oleh itu sekirannya kamu sedar akan masalah ini cubalah bersikap mengalah dan tidak hanya mementingkan ego sendiri .

AWAS! JALAN BERBUKIT :

-hati-hati hubungan kamu sedang berhadapan dengan masalah. jangan terlalu cepat buat keputusan yang merugikan kamu . fikir sebaik-baiknya , cuba harungi dahulu barulah kamu fikir jalan lain .

JARAK KENDERAAN ANDA :

-biatpun kamu berdua suda 'DECLARE' sebagai kekasi namu kamu patut beri ruang kepada si dia untuk hal peribadi . jangan terlalu mengongkong dan setiap masa untuk bersama . namun jangan pula terlalu jarak sehinngakan memberi dia ruang untuk berkenalan dengan wanita lain . ITU LEBIH BAHAYA !

CUKUP SAMPAI SINI TOPIK 8 PETANDA CINTA ! 

44 WAYS TO MAKE A GIRL HAPPY - GUYS POINT OF VIEW !


LADIES , THIS WILL MAKE YOU TEAR UP ;)

FELLAS , READ ALL OF IT :

1-touch her waist
2-talk to her
3-share secrets
4-give her your jacket
5-kiss her slowly

ARE YOU REMEMBERING THIS?

6-hug her
7-hlod her
8-laugh with her
9-invite her  somewhere
10-let her be with you when you're with your friends

KEEP READING. .

11-smile with her
12-take pics with her
13-pull her onto your lap
14-when she says she loves you more , deny it. FIGHT BACK!
15-when her friends say i love her more than you, deny it . fight back and hug her tight so she can't get her friends . it makes her fell loved!

ARE YOU THINGKING ABOUT SOMEONE?

16-always hug her and say, "I LOVE YOU" whenever you see her
17-kiss her unexpectedly
18-HUG HER FROM BEHIND AROUND THE WAIST
19-tell her shes beautiful , NOT SEXY! she wants to feel pretty NOT SKANY 
20-tell her the way you fell about her!

OHH YIHAA! AND ON THAT LAST ONE YOU NEED TO SHOW HER YOU MEAN IT TOO.

21-open doors for her , walk her to her car , it makes her feel protected , plus it never hurts to act like a gentleman
22- tell her she means everythings to you , but MEAN IT dont do if you not mean it !
23-if it seems like there is something wrong , ask her if she denies something being wrong , it means she doesn't want to talk about it , so just hug her
24-make her feel loved
25-kiss her in front of other girls you know

WE MIGHT DENY IT BUT WE ACTUALLY LIKE IT AND WANT YOU TO TICKLE US . WE LOVE TO FLIRT ;D

26-dont lie to her
27-dont cheat on her
28-take her anywhere she wants
29-text or call her in the morning and tell her heve a good day at school and how much you miss her 
30-be there for her whenever she need you and even she doesnt need you , just be there so she'll know that she can always count on you.

ARE YOU STILL READING THIS? YOU BETTER BE . ITS IMPORTANT!

31-hold her close when she's cold so she can hold you too.
32-when you are alone , hold her close and kiss her!
33-kiss her on the cheek (it will give her hint that you want to kiss her)
34-while in the movie , put yor arm around her and the she will automatically put her head on your shoulder , then lean in and tilt er chin up and kiss her lightly.
35-dont ever tell her to leave even jokingly or act like you're mad . if she's upset , comfort her.

REMEMBER THIS NEXT TIME YOU AE WITH HER . .

36-when people diss her , stand up for her 
37-look deep into her eyes and tell her you love her
38-lay down under the starts and put her head on your chest so she can listen to the steady beat of your heart , link your fingers together  while you whisper to her as she rest her eyes and listens to you 
39-when walking next to each other grab her hand
40-when you hug her hold her in your arms as long as possible

MAKE SURE SHE KNOWS SHE'S LOVED!

41-call her at night to wish her sweet dreams
42-comfort her when she cries and wipe away her tears
43-take her for long walks at night
44-always remind her how much you love her!

SO BOYS ? TAKE NOTE ;3

Tuesday, 22 November 2011

HELLO . *SELAMAT MALAM KAWAN !


HEYY , aku baru siap buat blog salah seorang peminat blog aku . CLICK SINI KALAU MAW TAW SEPA
penat sikit . tapi tengok hasil dia . korang scroll bawa skit . 


CLICK GAMBAR NI SUPAYA LEBIH JELAS :)

CLICK GAMBAR NI SUPAYA LEBIH JELAS :)

CLICK GAMBAR NI SUPAYA LEBIH JELAS

CLICK GAMBAR NI SUPAYA LEBIH JELAS :)

CLICK GAMBAR NI SUPAYA LEBIH JELAS :)


COMEL KN ? KALAU MAW TENGOK REAL BLOG DIA  *CLICK SINI*
X JELES ? HAHA . KALAU JELES MEH SINI AKU TOLONG BUAT KN . JUST LEAVE YOU COMMENT DEKAT COMMENT BOX ATAU TERUS INBOX DEKAT FACEBOOK :)

YIHAAAA !



hey kawan-kawan ! hihi*ketawa malu . aku baru balik dari temankan azwan dekat rumah .omg ! okay . actually aku x tw pa maw share . tapi tangan aku ni gatal sangat maw post. hihi . k bye. nanti suda dapat idea aku buat post yang betul2 . chalobete !



Monday, 21 November 2011

MY LIFE WILL SUCK WITHOUT THEM !



hey blogger , semua gmbar d bawa ni orang2 yang sangat bermakna dalam hidup aku . meh aku kenal kan korang satu-persatu k ?






ni orang yg paling aku sayang dunia dan akhirat . abah (38tahun) and mamy (36tahun) . terus terang aku ni memang liar sikit . susah sikit maw didik tapi abah dan mamy x pena pun penat didik aku . aku ja yg nda pandai bersyukur . hihi  
okay . scroll trun bawah skit . ada lagi aku maw kenal kn .



hah ! ni yang kin kencang ni . tengok cara dia possing . trip artist kn ? haha . ni pun paling aku syg juga . my sis . fara haien . muahmuah . scroll trun lagi . cepat!


comel kn budak ni ? comel tidak ? haha . nama dia ayish(1tahun) . di ni anak buah kesayangan aku . muah . rindu ayish ! scroll lg trun . kali ni orang yang paling special dalam hati ku . meh kenal-kenal dengan dia.




ensem kn ? haha . teettt . jangan urat dia! tumbuk ni mata . haha . dia buah hati pengarang jantung aku . hihi *ketawa malu . nama dia azwan rizanshah zohari (18tahun) . INI PALING AKU SAYANG . *SUMPAH ! 

suda kenal kn orang2 yg penting dalam hidup aku ? 
-abah -mamy -sis
-ayish - azwan 

HIDUP AKU TIDAK AKAN BERMAKNA TANPA MEREKA , CERITA CINTA HIDUP AKU TIDAK AKAN WUJUD TANPA MEREKA :) 

ohh my god !


hihi . aku da something maw share dengan korang . sebelum tu . tengok benda dekat bawah ni . alar . jangan la scroll sampai nampak post *PERBEZAAN LELAKI DAN PEREMPUAN* tu . korang ni .



click gambar ni kalau maw nampak dengan lebih jelas !


comel tak aku ? aku tahu aku comel , haha*ketawa jahat . tapi malangnya gambar dekat atas ni bukan aku . dia salah seorang follower aku dan salah seorang dalam friendlist dekat facebook aku . nama dia PZA maybe . haha sebab nama facebook dia PZA SWAGER NO . aku bukan kenal dia sangat . meh aku cerita sikit pasal dia ni . tadi time aku online facebook aku . tiba-tiba tengah jam menunjukkan 5.28 pm singgah 1 inbox dekat msg facebook aku bunyi dia mcam ni "wee ajar dulu bh.ma beguru sama kw ni.ajar luk" first aku heran la juga . dia salah inbox ka ni ? tiba2 pula cakap mw minta ajar . tapi lepas aku tnya2 . stay2 matang beinbox dengan dia di facebook baru aku faham . rupanya dia suka dengan blog aku . haha . *KETAWA BANGGA . dalam diam2 blog aku di minati biar baru 2 orang . haha . nvm ni permulaan yg baik untuk memikat hati pembaca2 blog aku , haha . ehh . excuse me ! mesti korang cakap aku trip kn ? jgn sembarang ckp tau . tengok gambar dekat bawah ni . esh . bukan dekat atas tu .




click gambar ni kalau maw nampak dengan lebih jelas !
 

hah ! ini bukan tipu2 .  real punya . okay cukup . to PZA karang malam aku tolong lawakn blog kau dengan code2 yg aku guna k ? . kepada sesiapa yang maw minta tlg leavekn comment anda dekat bawah ni dalam comment box atau try buat mcm PZA ni inbox facebook aku . thanks :)

Sunday, 20 November 2011

GOOD MORNING BLOGGER ! #topik pagi ni perbezaan antara lelaki dan perempuan .

heyy , sorry blogger sbb x update kau semalam . kau tau kn aku balik kg ? aku mw update kau semalam tapi penat sangat . hihi . so pagi ni aku update kau k ? . teeeet ! cukup pasal si blog ni . balik pasal cerita asal *PERBAZAAN LELAKI DAN PEREMPUAN*. hmph . terlalu banyak perbezaan antara lelaki yg sangat kentara kita boleh nampak . 16 benda yang aku dapat list . check it out baby . *look down


  • perempuan menarik nafas lebih kerap daripada lelaki , manakala lelaki menarik nafas lebih dalam daripada perempuan .
  • sistem badan lelaki dan perempuan pun tidak sama .
  • lelaki lebih banyak memerlukan oksigen berbanding perempuan supaya mereka dapat menukarnya menjadi tenaga .
  • kulit lelaki lebih kasar , kulit perempuan lebih halus . 
  • perempuan lebih halus suaranya berbanding lelaki yang kasar kasar dan besar suaranya .
  • lelaki memiliki tulang anggota yang lebih panjang berbanding perempuan.
  • tulang perempuan bukan sekadar kecil malah susunannya berbeza disebabkan kerana perempuan diciptakan tuhan dengan struktur tubuh bagi melahirkan anak . 
  • demikian juga pada segi psikologi , perempuan secara umum lebih berminat kepada cinta dan kasih sayang dan juga hubungan perasaan .
  • apabila mengamati benda , kedua-duanya juga berbeza . lelaki lebig menggunakan pengamatan tumpuan . manakala perempuan menggunakan lebih pengamatan luas dan membesar .
  • pengamatan lelaki ibarat cahaya laser yang manumpu kepada sesuatu objek . manakala perempuan ibarat lampu sulu yang membuka menampakkan banyak benda . perempuan mahu mengambil tahu semua perkara . daripada perkara kecil sehingga perkara besar .sementara lelaki hanya menumpukan kepada matlamat utama .
  • cuba perhatikan kepada perempuan apa yang mereka akan bawa apabila berjalan keluar rumah . tengok sahaja beg tangan mereka lebih besar daripada lelaki . lelaki membawa beg kecil sahaja . di dalamnya hanya ada lesen kenderaan , duit , fon , ic dan kad credit bank . dalam beg perempuan semuanya ada dompet , kad kredit , buku bank ,buku cek , ada alatan meke-up ,cermin , sikat , tisu muka , pengetip kuku , kunci , pen , ubat , gambar boyfriend , cermin mata htam , fon . hihi *ketawa jahat 
  • demikian perbezaan yang wujud antara lelaki dan wanita . kerana itu ,tidak hairan apabila pasangan kekasih ini melihat banyak perkara secara berbeza .
  • apabila ke kompleks membeli belah . si girlfriend apabila masuk shaja ke pusat membeli belah dia melihat banyak benda dahulu ,satu persatu , perlahan-lahan , selepas berjam-jam barulah di buat pilihan membeli . pendek kata ,si boyfriend yang menjadi pengikut setia yang mudah bosan . bagi lelaki apabila hendak membeli belah sesuatu , terus dituju tempat yang ingin dibeli .membeli belah pada lelaki tidak mengambil masa yang lama seperti perempuan . 


puas da baca ? lepas baca tolong click button *LIKE* dekat bawah tu k ? betulkan perbezaan tersebut ? sebarang ketidak puas hatian tolong leave kn comment korang dekat comment box di bawah sekali :)  

Friday, 18 November 2011

INFO SEMASA .

INFO SEMASA PASAL FACEBOOK . TENGOK GAMBAR TU . 


 

 .

LOVE LOVE !



MY BABY BOY . I LOVE YOU AZWAN ;3

HEY BLOGGER !

SEBARANG PERTAYAAN , PENDAPAT DAN COMMENT ANDA PASAL BLOG AKU NI TOLONG LEAVE KN COMMENT ANDA DEKAT COMMENT BOX . ATAU TRUS POST DEKAT FACEBOOK AKU . THANKS :)

LOVE !

"WHAT EACH KISS MEANS"
- Kiss on the Forehead: We're cute together .
- Kiss on the Cheek: We're friends.
- Kiss on the Hand: I adore you.
- Kiss on the Neck: I want you, now.
- Kiss on the Shoulder: Your perfect.
- Kiss on the Lips: I LOVE YOU...
____________________________________________________
WHAT EACH GESTURE MEANS:
- Holding Hands: We definitely like each other.
- Holding you tight pressed against each other: I want you.
- Looking into each other's Eyes: I like you, for who you are.
- Playing with Hair: Let's fool around.
- Arms around the Waist: I like you too much to let go.
- Laughing while Kissing: I am completely comfortable with you.
____________________________________________________
ADVICE:
- If you were thinking about someone while reading this, you're definitely
in Love.
____________________________________________________
REQUIREMENTS:
- Add this to ur favorites after reading!!
Or you will have a bad year of Relationships.
____________________________________________________
IF YOU (LIKE), (LOVE), OR (MISS) SOMEONE RIGHT NOW:
- and can't get them out of your head.
- then add this to ur favorites within One Minute and Whoever you are missing
will surprise you.



P/S : AKU DAPAT BENDA NI DARI * THE BEST LOVE QUOTES *  

GOOD MORNING

awal lg aku bangun hari ni . mw sambung kerja semalam yg tertangguh *cari gadget . dari jam 7 lebih td aku buat . n now baru siap :) hihi . okay hari ni aku balik kampung . paling malas la kn aku maw balik kampung . bodoh sangat . x line kima kampung aku . :/  susah aku maw contact org tersayang. esh .

PENAT ;3

HELLO PEOPLE , NOW AKU MC BUSY CARI GADGET UTK LAWAKAN BLOG AKU . PENAT AKU JELAJAH BLOG ORANG LAIN UTK DAPAT KN ILHAM . FUH . MCM2 JUGA AKU JUMPA . DALAM KESIBUKKAN CARI GADGET BALIK2 AKU TENGOK PHONE . ACTUALY AKU TGU TEXT DARI DIA :/ LAMA BETUL DIA TENGOK WAYANG . AKU TAHAN DIRI AKU DARI CALL AND TEXT DIA AKU X MW KACAU MOOD DIA ( DIA TENGAH HANGOUT DENGAN KAWAN DIA DEKAT 1BORNEO) SO SEBAGAI GIRLFRIEND AKU CUBA FAHAM DIRI DIA . X MW TERLALU KONGKONG HIDUP DIA . KITORANG MC MUDA . SO AKU FAHAM DUNIA REMAJA DIA . HIDUP CUMA SEKALI SO KENA ENJOY ! ^^

hi :)

hari pertama membebel dekat blogspot ni . uhh . ulalala . sebelum ni aku perna buat 2 blog suda tapi semua lupa paswod . harap2 kali ni aku x lupa lg . amin . aku buat blog ni balik sebab jelous tgk blog kawan2 aku * semua lawa2 okay blog drang . thats wyh aku buat lagi baru x mw kalah   :)