Sunday, 20 November 2011

GOOD MORNING BLOGGER ! #topik pagi ni perbezaan antara lelaki dan perempuan .

heyy , sorry blogger sbb x update kau semalam . kau tau kn aku balik kg ? aku mw update kau semalam tapi penat sangat . hihi . so pagi ni aku update kau k ? . teeeet ! cukup pasal si blog ni . balik pasal cerita asal *PERBAZAAN LELAKI DAN PEREMPUAN*. hmph . terlalu banyak perbezaan antara lelaki yg sangat kentara kita boleh nampak . 16 benda yang aku dapat list . check it out baby . *look down


  • perempuan menarik nafas lebih kerap daripada lelaki , manakala lelaki menarik nafas lebih dalam daripada perempuan .
  • sistem badan lelaki dan perempuan pun tidak sama .
  • lelaki lebih banyak memerlukan oksigen berbanding perempuan supaya mereka dapat menukarnya menjadi tenaga .
  • kulit lelaki lebih kasar , kulit perempuan lebih halus . 
  • perempuan lebih halus suaranya berbanding lelaki yang kasar kasar dan besar suaranya .
  • lelaki memiliki tulang anggota yang lebih panjang berbanding perempuan.
  • tulang perempuan bukan sekadar kecil malah susunannya berbeza disebabkan kerana perempuan diciptakan tuhan dengan struktur tubuh bagi melahirkan anak . 
  • demikian juga pada segi psikologi , perempuan secara umum lebih berminat kepada cinta dan kasih sayang dan juga hubungan perasaan .
  • apabila mengamati benda , kedua-duanya juga berbeza . lelaki lebig menggunakan pengamatan tumpuan . manakala perempuan menggunakan lebih pengamatan luas dan membesar .
  • pengamatan lelaki ibarat cahaya laser yang manumpu kepada sesuatu objek . manakala perempuan ibarat lampu sulu yang membuka menampakkan banyak benda . perempuan mahu mengambil tahu semua perkara . daripada perkara kecil sehingga perkara besar .sementara lelaki hanya menumpukan kepada matlamat utama .
  • cuba perhatikan kepada perempuan apa yang mereka akan bawa apabila berjalan keluar rumah . tengok sahaja beg tangan mereka lebih besar daripada lelaki . lelaki membawa beg kecil sahaja . di dalamnya hanya ada lesen kenderaan , duit , fon , ic dan kad credit bank . dalam beg perempuan semuanya ada dompet , kad kredit , buku bank ,buku cek , ada alatan meke-up ,cermin , sikat , tisu muka , pengetip kuku , kunci , pen , ubat , gambar boyfriend , cermin mata htam , fon . hihi *ketawa jahat 
  • demikian perbezaan yang wujud antara lelaki dan wanita . kerana itu ,tidak hairan apabila pasangan kekasih ini melihat banyak perkara secara berbeza .
  • apabila ke kompleks membeli belah . si girlfriend apabila masuk shaja ke pusat membeli belah dia melihat banyak benda dahulu ,satu persatu , perlahan-lahan , selepas berjam-jam barulah di buat pilihan membeli . pendek kata ,si boyfriend yang menjadi pengikut setia yang mudah bosan . bagi lelaki apabila hendak membeli belah sesuatu , terus dituju tempat yang ingin dibeli .membeli belah pada lelaki tidak mengambil masa yang lama seperti perempuan . 


puas da baca ? lepas baca tolong click button *LIKE* dekat bawah tu k ? betulkan perbezaan tersebut ? sebarang ketidak puas hatian tolong leave kn comment korang dekat comment box di bawah sekali :)  

1 comment:

  1. awak berak kat puki ek gugur anak berzina maksiat bukan lagi murah langsung takde harga diri cakap tak gedik HAH ITU LA YG ORANG GEDIK AKAN CAKAP. RIAK Balasan akan menunggu buatmu di Neraka.

    Assallamualaikum.

    ReplyDelete

HEY VISITOR , LEAVE YOUR COMMENT HERE *LOTS OF LOVE FARA :*