Wednesday, 23 November 2011

*JANGAN MUNTAH* ENTRY PASAL CINTA LAGI !


8 TANDA LALU LINTAS CINTA!

-percintaan sebenarnya boleh diibaratkan seperti kita berada di jalan raya. sepanjang perjalanan kamu mesti akan nampak tanda lalu lintas peringatan untuk kita lebih berhati-hati supaya tidak berlaku kejadian yang tidak diingini . begitu jugalah percintaan ni ! hihi . so korang kena la ikut peraturan dekat bawah ni :

DILARANG U-TURN :

-sekiranya sudah putus sebaliknya jangan berpatah balik . buat sakit hati sahaja . yakinlah kamu akan dapat bertemu dengan pengganti yang lebih baik darinya .

JALAN DUA HALA :

-komunikasi dalam bercinta harus ada dua arah. jangan hanya dimonopoli oleh satu pihak bersuara maka satu pihak lagi cubalah untuk jadi pendengar yang setia . begitulah berlaku sebaliknya.

SEDANG DALAM PEMBINAAN :

-hubungan kamu dan dia baru sahaja dibaik pulih , dengan proses persefahaman semula. laluilah jalan ini terus tetapi secara perlahan-lahan . jangan terlalu memaksa dan terdesak . jangan ungkit lagi masalah lama dan mulakan kehidupan baru.

PEJALAN KAKI :

-biarkan si dia belalu dan jangan terlalu mengharap padanya . mungkin dia belum lagi ada rasa untuk bercinta . bamyak lagi jalan lain yang boleh di ikuti !

JALAN BENGKANG BENGKOK :

-perjalanan hubungan kamu dan dia msih jauh lagi dan penuh liku . jangan mudah tidak menepati janji 

JALAN SEMPIT :

-ini harus berhati-hati , kamu dan dia semakin melalui jalan sempit . andainya tidak bertolak ansur pasti akan menghadapi bencana . oleh itu sekirannya kamu sedar akan masalah ini cubalah bersikap mengalah dan tidak hanya mementingkan ego sendiri .

AWAS! JALAN BERBUKIT :

-hati-hati hubungan kamu sedang berhadapan dengan masalah. jangan terlalu cepat buat keputusan yang merugikan kamu . fikir sebaik-baiknya , cuba harungi dahulu barulah kamu fikir jalan lain .

JARAK KENDERAAN ANDA :

-biatpun kamu berdua suda 'DECLARE' sebagai kekasi namu kamu patut beri ruang kepada si dia untuk hal peribadi . jangan terlalu mengongkong dan setiap masa untuk bersama . namun jangan pula terlalu jarak sehinngakan memberi dia ruang untuk berkenalan dengan wanita lain . ITU LEBIH BAHAYA !

CUKUP SAMPAI SINI TOPIK 8 PETANDA CINTA ! 

No comments:

Post a Comment

HEY VISITOR , LEAVE YOUR COMMENT HERE *LOTS OF LOVE FARA :*